Λαμαρινένιο προστατευτικό για το αυτοκίνητό σoυ

Λαμαρινένιο προστατευτικό για Top κατασκευαστές
- Λαμαρινένιο προστατευτικό BMW Σειρά 3
- Λαμαρινένιο προστατευτικό OPEL ASTRA
- Λαμαρινένιο προστατευτικό VW GOLF
- OPEL CORSA
- Λαμαρινένιο προστατευτικό TOYOTA YARIS
- Λαμαρινένιο προστατευτικό FORD FOCUS
- Λαμαρινένιο προστατευτικό VW POLO
- MERCEDES-BENZ E-class
- Λαμαρινένιο προστατευτικό FORD FIESTA
- Λαμαρινένιο προστατευτικό MERCEDES-BENZ C-class
- Λαμαρινένιο προστατευτικό TOYOTA COROLLA
- AUDI A4
- Λαμαρινένιο προστατευτικό SEAT IBIZA
- Λαμαρινένιο προστατευτικό RENAULT CLIO
- Λαμαρινένιο προστατευτικό SKODA OCTAVIA
- HONDA CIVIC
- Λαμαρινένιο προστατευτικό FIAT PUNTO
- Λαμαρινένιο προστατευτικό NISSAN QASHQAI
- Λαμαρινένιο προστατευτικό AUDI A3
- RENAULT MEGANE
Ελαττωματικό Λαμαρινένιο προστατευτικό; Αναγνώριση δυσλειτουργίας • Επισκευή • Εγχειρίδιο αντικατάστασης
Προστατευτικό κάλυμμα δίσκου φρένων – είναι όντως αναγκαίο?
Το προστατευτικό κάλυμμα του δίσκου των φρένων, παρέχει προστασία στο εσωτερικό του δίσκου των φρένων, προλαμβάνοντας τη ρύπανσή του δίσκου των φρένων με πετραδάκια και νερό. Για να μην είναι βαρύ, το συγκεκριμένο μεταλλικό φύλλο είναι λεπτό. Με το πέρασμα του χρόνου, διαβρώνεται και απαιτείται η αντικατάστασή του. Το συγκεκριμένο γεγονός είναι δυστυχώς αναπόφευκτο, μιας και η απουσία του προστατευτικού καλύμματος, θεωρείτε ως ανεπάρκεια κατά τον έλεγχο του ΚΤΕΟ. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες προφανείς αιτίες για τις οποίες πρέπει να υπάρχει το προστατευτικό κάλυμμα.
Δίσκοι φρένων υπό πίεση
Οι δίσκοι των φρένων φτιάχνονται από στερεό ατσάλι, πάχους αρκετών χιλιοστών. Εκτός από τους απλούς και φτηνούς μασίφ δίσκους φρένων, προσφέρονται και αεριζόμενοι δίσκοι φρένων, οι οποίοι είναι πιο λεπτοί, αλλά πιο ισορροπημένοι από άποψη θερμοκρασίας. Οι μεταβολές της θερμοκρασίας αποτελούν τη σημαντικότερη πρόκληση για τους δίσκους των φρένων. Κατά το φρενάρισμα, τα τακάκια των φρένων τρίβονται στην επιφάνεια των περιστρεφόμενων δίσκων υπό υψηλή πίεση.
Το γεγονός αυτό, δημιουργεί θερμότητα λόγω τριβής, η οποία φτάνει σε αρκετές εκατοντάδες βαθμούς Κελσίου. Αν λοιπόν, εκείνη τη στιγμή, πέσει κρύο νερό στους δίσκους των φρένων, οι δίσκοι ενδέχεται να ραγίσουν. Όταν ο δίσκος των φρένων ραγίσει, δεν επισκευάζεται. Φυσικά, αργά ή γρήγορα, θα σπάσει, γεγονός το οποίο συνεπάγεται επικίνδυνες οδηγικές καταστάσεις. Για να αποτραπεί αυτό, όπως και η εισροή βρωμιάς ανάμεσα στον δίσκο και τα τακάκια, χρησιμοποιούνται τα προστατευτικά καλύμματα.
Αντικατάσταση των προστατευτικών καλυμμάτων
Ιδανική ευκαιρία για έλεγχο των προστατευτικών καλυμμάτων των δίσκων των φρένων, αποτελεί κάθε αλλαγή ελαστικών. Αν τα συγκεκριμένα φύλλα μετάλλου διαβρωθούν ή ραγίσουν και στραβώσουν, θα ακουστούν κροταλίσματα. Είναι προτιμότερη, λοιπόν, η προληπτική αντικατάσταση των προστατευτικών καλυμμάτων. Στην περίπτωση που η διάβρωση είναι προχωρημένη, το ξεβίδωμα των βιδών θα είναι δύσκολο. Στα πιο πολλά αυτοκίνητα, η κατάλληλη στιγμή για να τους αφαιρέσετε, είναι κατά την αντικατάσταση των δίσκων των φρένων.
Η περισσότερη δουλειά θα έχει ούτως ή άλλως γίνει, οπότε η πρόσβαση στα προστατευτικά καλύμματα θα είναι εύκολη. Γενικότερα, η στερέωσή τους γίνεται με δυο ή τρεις βίδες. Αν οι βίδες είναι πολύ σφικτές, λίγο WD-40 ή σε πιο ακραίες καταστάσεις λίγη θερμότητα θα σας βοηθήσουν. Δεν θα πρέπει να γίνεται χρήση ελεύθερης φλόγας, είναι προτιμότερο κάποιο πιστολάκι. Η χρήση του πιστολιού θερμότητας, διασφαλίζει ότι δεν θα καούν τα πλαστικά η ελαστικά τμήματα. Τα μαρκούτσια των φρένων, θα πρέπει να οπωσδήποτε να τσεκάρονται, έπειτα από τέτοιου είδους επισκευές.
Κόστος των προστατευτικών καλυμμάτων
Ό,τι ισχύει για την εξάτμιση, ισχύει και για τα προστατευτικά καλύμματα των δίσκων των φρένων: ανάλογα με τον κατασκευαστή, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξτε μεταξύ των ακριβών αλλά ανθεκτικών εναλλακτικών επιλογών, ή της οικονομικότερης δυνατής επισκευής του αυτοκινήτου. Στην περίπτωση των συγκεκριμένων, φτηνών και εύκολων στην αντικατάσταση φύλλων μετάλλου, δεν υπάρχει λόγος να κάνετε χρήση ακριβών τμημάτων από ανοξείδωτο ατσάλι. Τα προστατευτικά καλύμματα είναι πολύ φθηνά, αν και διαφέρουν ως προς την ποιότητά τους.
Οι διαφορές τους έχουν να κάνουν, κατά κύριο λόγο, με την τέλεια εφαρμογή τους και την προστασία τους από τη διάβρωση. Όσον αφορά στα ιδιαίτερα φτηνά ανώνυμα τμήματα, συνήθως απαιτείται να προσαρμόσετε τις τρύπες για τις βίδες και να φέρετε το μέταλλο στη σωστή θέση με μερικά χτυπήματα του σφυριού προς τη σωστή κατεύθυνση, για να μην τρίβεται το μέταλλο στην επιφάνεια του δίσκου. Εκτός από το δυσάρεστο θόρυβο που θα ακούγεται, θα φθαρούν πριν την ώρα τους τόσο οι δίσκοι, όσο και το προστατευτικό τους κάλυμμα. Επίσης, όλες οι φθηνές εναλλακτικές είναι βαμμένες με ένα απλό μαύρο χρώμα, το οποίο παρέχει ελάχιστη προστασία από τη διάβρωση.
Αντί για ένα βαμμένο μαύρο φύλλο μετάλλου των 5-6 ευρώ, σας συνιστούμε μια γαλβανισμένη έκδοση από έναν επώνυμο κατασκευαστή, του οποίου τα προϊόντα είναι ελάχιστα ακριβότερα, αλλά διαθέτουν μεγαλύτερο κύκλο ζωής. Συνήθως, δεν προκύπτουν προβλήματα στην τοποθέτηση, αυτών των υψηλότερης ποιότητας τμημάτων.
Ολοκληρωμένος έλεγχος σε κάθε επισκευή των φρένων
Σε κάθε επισκευή των φρένων, συνιστάται να κάνετε έλεγχο και όλων των συνδεδεμένων με αυτά, τμημάτων. Η επισκευή των φρένων, θα πρέπει να γίνεται παράλληλα με τον έλεγχο των υγρών των φρένων, των μαρκουτσιών και των γραμμών των φρένων, καθώς και των κυλινδρακίων των ταμπούρων. Οι γραμμές των φρένων δεν θα πρέπει να διαθέτουν ρωγμές λόγω διάβρωσης, τα μαρκούτσια δεν θα πρέπει να έχουν ραγίσματα και το υγρό των φρένων θα πρέπει να ελέγχεται ως προς τα ποσοστά υγρασίας.
Εάν έχει ήδη γίνει πράσινο, τότε απαιτείται η άμεση αντικατάστασή του. Η συγκεκριμένη στιγμή, αποτελεί επίσης την ιδανική ευκαιρία για να ελεγχθούν οι φούσκες του άξονα, τα ψαλίδια, τα αμορτισέρ και ο μηχανισμός διεύθυνσης. Ο έγκαιρος εντοπισμός τυχόν ζημιών, προλαμβάνει τις δυσάρεστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της οδήγησης.