00#
68-4618
κατάλογος μερών του οχήματος

Μας κατάλογο ανταλλακτικών

Επιλέξτε αυτοκίνητο

Φρένα εξαρτήματα αυτοκινήτων ενότητα
Φρένα

Μια μικρή πίεση με το πόδι στο πεντάλ του φρένου, ενεργοποιεί παράλληλα το ρυθμιστή της δύναμης πέδησης, το ABS και την αντλία των φρένων. Η δύναμη, ουσιαστικά, ενισχύεται στον κύλινδρο πέδησης του τροχού και εφαρμόζεται πάνω στα τακάκια, που βρίσκονται στους δίσκους των φρένων και που βρίσκονται πάντα υπό την απειλή της φθοράς. Τόσο η τριβή, όσο και η θερμότητα, αποτελούν απειλές για το σύστημα.

Περισσότερο
Φίλτρο εξαρτήματα αυτοκινήτων ενότητα
Φίλτρο

Τα φίλτρα διατηρούν τα σωματίδια και το νερό, μακριά από τα εξαρτήματα του κινητήρα. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας διατηρείται χωρίς σκόνη και γύρη, χάρη στο φίλτρο καμπίνας. Το φίλτρο λαδιού μειώνει το ποσοστό φθοράς του κινητήρα, ενώ τα υδραυλικά φίλτρα εξασφαλίζουν την πίεση των φρένων και του συμπλέκτη. Τα φίλτρα καυσίμου και αέρα είναι υπεύθυνα για να διατηρούν καθαρό το μίγμα αέρα και βενζίνης.

Περισσότερο
Ανάφλεξη εξαρτήματα αυτοκινήτων ενότητα
Ανάφλεξη

Ο σπινθήρας ανάφλεξης που ξεκινά την καύση, παράγεται στο πηνίο ανάφλεξης. Η σπίθα μεταπειδά από τα ηλεκτρόδια στα μπουζί. Τα μπουζοκαλώδια και οι διανομείς βρίσκονται κανονικά ενδιάμεσα. Όλα τα μέρη είναι εξοπλισμένα με αντιστάσεις, καθώς μεταδίδεται υψηλή τάση. Υποτίθεται ότι με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η ηλεκτροστατική εκκένωση.

Περισσότερο
Ελέγχου του συστήματος διεύθυνσης εξαρτήματα αυτοκινήτων ενότητα
Ελέγχου του συστήματος διεύθυνσης

Το σύστημα διεύθυνσης επηρεάζει την κύλιση και τους τροχούς. Τα μέρη του αμαξώματος που δεν πρέπει να δονούνται κατά τη διάρκεια των στροφών, επηρεάζονται επίσης από αυτό. Το τιμόνι και το συστήματα διεύθυνσης, διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του ακρόμπαρου. Εξασφαλίζει, επίσης, τα μπαλάκια, την αντιστρεπτική, τα ψαλίδια και άλλα στοιχεία.

Περισσότερο
Εναιώρημα εξαρτήματα αυτοκινήτων ενότητα
Εναιώρημα

Τα ελατήρια δεν δρουν μόνο στα αμορτισέρ, αλλά και ενάντια στη διάδοση των δονήσεων. Η ανάρτηση συνδέεται με τα αμορτισέρ, τα ημίμπαρα, τα ψαλίδια, τα ακρόμπαρα και τα μπαλάκια, και καταστέλει τις δονήσεις του αμαξώματος. Με αυτό τον τρόπο, κρατιέται το τιμόνι υπό έλεγχο και βελτιώνεται η συνολική διάρκεια ζωής του συστήματος διεύθυνσης.

Περισσότερο
Κινητήρας εξαρτήματα αυτοκινήτων ενότητα
Κινητήρας

Η διάδοση της ροπής γίνεται μέσω του στροφαλοφόρου άξονα, μετά την καύση στον κινητήρα. Η μετάδοση κίνησης με ιμάντες ασχολείται κυρίως με το σύστημα των ιμάντων χρονισμού και οι τροχαλίες με την κύλιση, η οποία συνδέεται επίσης με όλες τις βοηθητικές μονάδες. Αυτό οδηγεί σε φθορά των ιμάντων και των εντατήρων, οι οποίοι πρέπει συνεπώς να αντικαθίστανται σε τακτική βάση.

Περισσότερο
Ηλεκτρολόγος εξαρτήματα αυτοκινήτων ενότητα
Ηλεκτρολόγος

Το ηλεκτρικό σύστημα έκανε δυνατή τη λειτουργία του φωτισμού χωρίς παρεμβολές. Ακολούθησαν το δυναμό, ο πολλαπλασιαστής, οι αντλίες λαδιού, οι ECU με αισθητήρες και οι καθαριστήρες με μοτέρ. Πρόσθετη άνεση παρέχεται από τα ηλεκτρικά παράθυρα, το κεντρικό κλείδωμα και τα λειτουργικά στοιχεία, που δημιουργήθηκαν χάρη στο ηλεκτρικό σύστημα.

Περισσότερο
Καθαρισμού παραθύρων εξαρτήματα αυτοκινήτων ενότητα
Καθαρισμού παραθύρων

Οι υαλοκαθαριστήρες αποτελούνται από το σύστημα σύνδεσης, τον βραχίονα του υαλοκαθαριστήρα και από ένα ελαστικό μάκτρο πολλαπλών στρώσεων. Η περιοδική τους κίνηση καθορίζεται από το μοτέρ του υαλοκαθαριστήρα. Το ιδιαίτερα ευαίσθητο στη φθορά είναι το μάκτρο, το οποίο πρέπει να αντικαθίσταται πλήρως σε ετήσια βάση μαζί με τη βάση του. Τα ακροφύσια πλύσης, συνήθως, αντέχουν για όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου.

Περισσότερο
Ανάρτηση / άξονα εξαρτήματα αυτοκινήτων ενότητα
Ανάρτηση / άξονα

Ο συμπλέκτης χρειάζεται, προκειμένου να περάσει η ροπή του κινητήρα στους τροχούς και να ευθυγραμμιστεί αξονικά. Η ροπή μεταδίδεται από τον συμπλέκτη. Ημιαξόνια και αρθρώσεις εξασφαλίζουν την παροχή της ροπής στον άξονα κίνησης και τους τροχούς, όπου η δύναμη, ταυτόχρονα, ανακατευθύνεται.

Περισσότερο
Σώμα εξαρτήματα αυτοκινήτων ενότητα
Σώμα

Αμάξωμα είναι το πλαίσιο του αυτοκινήτου που δεν μπορεί να θεωρηθεί ανεξάρτητο από τη λειτουργία του συστήματος μετάδοσης και του συστήματος κίνησης. Σταθερά τμήματά του συνδέονται με στοιχεία που σχετίζονται με τα αμορτισέρ, τα γόνατα της ανάρτησης, τις αξονικές αρθρώσεις και τα υποστηρικτικά μέρη, όπως η σύνδεση του συστήματος διεύθυνσης. Έτσι, το πλαίσιο παραμένει στρεπτό και οι δονήσεις δεν εξαπλώνονται.

Περισσότερο
Το σύστημα τροφοδοσίας του ice εξαρτήματα αυτοκινήτων ενότητα
Το σύστημα τροφοδοσίας του ice

Το πετρέλαιο ή η βενζίνη αποθηκεύονται με ασφάλεια στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, πίσω από το πλευρικό τοίχωμα, δηλαδή στη δεξαμενή καυσίμου. Η αντλία καυσίμου μπορεί, επίσης, να βρίσκεται εκεί και, ως εκ τούτου, να λιπαίνεται. Το σύστημα συνδέεται με τη βαλβίδα εισαγωγής, μέσω ασφαλών καλωδίων και σωλήνων, που παρέχουν καύσιμο στο φίλτρο καυσίμου και όλα αυτά, με σκοπό να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανή μόλυνση.

Περικοπή εξαρτήματα αυτοκινήτων ενότητα
Περικοπή

Πλήρη σετ εσωτερικών εξαρτημάτων προσφέρονται συχνά στα κόμπακτ αυτοκίνητα. Σε αυτά, περιλαμβάνονται τα επικαλυμμένα καθίσματα, τα ηλεκτρικά παράθυρα, οι ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες, τα πατάκια, τόσο στην καμπίνα όσο και στο πόρτ μπαγκάζ, καθώς και όλα τα στοιχεία ελέγχου της θέρμανσης, του φωτός και του κλιματισμού. Ο τρόπος χρήσης τους, ωστόσο, εξαρτάται από το αν το αυτοκίνητο είναι «πλούσιας» κλάσης ή πολυτελείας.

Περισσότερο
Κλιματισμός εξαρτήματα αυτοκινήτων ενότητα
Κλιματισμός

Η καμπίνα επιβατών ψύχεται χάρη στον κλιματισμό, μιας και μόνον ο συμπιεστής του πρέπει να τροφοδοτείται με ρεύμα. Κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του αέρα, το ψυκτικό υγρό διέρχεται μέσω της βαλβίδας εκτόνωσης και εκτελεί διεργασίες ανταλλαγής θερμότητας (καθώς και αφύγρανσης για σκοπούς καθαρισμού), χωρίς τη χρήση οποιασδήποτε εξωτερικής ενέργειας.

Περισσότερο
Θέρμανση/σύστημα ψύξης εξαρτήματα αυτοκινήτων ενότητα
Θέρμανση/σύστημα ψύξης

Η θέρμανση και η ψύξη του νερού, γίνονται με τη χρήση εναλλακτών θερμότητας και μικρών ποσοτήτων ενέργειας. Το ψυγείο νερού μεταφέρει τη θερμότητά του στον αέρα του περιβάλλοντος που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση. Ενέργεια χρειάζεται, απλώς, για να περάσει ο αέρας στο εσωτερικό, μέσα από τους ανεμιστήρες και τις θυρίδες του εξαερισμού. Η κυκλοφορία του λαδιού επωφελείται, επίσης, από αυτή την τεχνολογία.

Περισσότερο
Σύστημα εξάτμισης εξαρτήματα αυτοκινήτων ενότητα
Σύστημα εξάτμισης

Τα καυσαέρια συλλέγονται, καθαρίζονται και αποσβένονται στο σύστημα της εξάτμισης. Ο καταλύτης αλλάζει τη σύνθεσή τους, ενώ ο σιγαστήρας αποκτά πίεση από το σύστημα της εξάτμισης και μειώνει το θόρυβο. Οι αισθητήρες στην πολλαπλή εξαγωγής είναι, επίσης, υπεύθυνοι για το καλύτερο μίγμα καυσίμου και αέρα που παραδίδεται τελικά στον κινητήρα.

Περισσότερο
Γραμμές και σωλήνες εξαρτήματα αυτοκινήτων ενότητα
Γραμμές και σωλήνες

Οι σωλήνες πίεσης του αυτοκινήτου είναι ελαστικοί, ανθεκτικοί στη θερμότητα και τα χημικά. Οι σωλήνες είναι από καουτσούκ με υφασμάτινα ένθετα ή, σε άλλες περιπτώσεις, από πλαστικό ή σιλικόνη. Αυτοί οι σωλήνες συνδέονται με την αντλία νερού, την αντλία των φρένων, τον συμπλέκτη και τις αντλίες σερβό, ενώ δύσκολα φθείρονται.