Αισθητήρας στροφών για το αυτοκίνητό σoυ

Αισθητήρας στροφών για Top κατασκευαστές
- Αισθητήρας στροφών BMW Σειρά 3
- Αισθητήρας στροφών OPEL ASTRA
- Αισθητήρας στροφάλου VW GOLF
- OPEL CORSA
- Αισθητήρας στροφών TOYOTA YARIS
- Αισθητήρας στροφών FORD FOCUS
- Αισθητήρας στροφάλου VW POLO
- MERCEDES-BENZ E-class
- Αισθητήρας στροφών FORD FIESTA
- Αισθητήρας στροφών MERCEDES-BENZ C-class
- Αισθητήρας στροφάλου TOYOTA COROLLA
- AUDI A4
- Αισθητήρας στροφών SEAT IBIZA
- Αισθητήρας στροφών RENAULT CLIO
- Αισθητήρας στροφάλου SKODA OCTAVIA
- HONDA CIVIC
- Αισθητήρας στροφών FIAT PUNTO
- Αισθητήρας στροφών NISSAN QASHQAI
- Αισθητήρας στροφάλου AUDI A3
- RENAULT MEGANE
Ελαττωματικό Αισθητήρας στροφών; Αναγνώριση δυσλειτουργίας • Επισκευή • Εγχειρίδιο αντικατάστασης
Οι γεννήτριες παλμών είναι εξαρτήματα που μπορούν να ανιχνεύσουν την ταχύτητα και, επομένως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα μέρη του οχήματος. Συλλέγουν στοιχεία για να τα ανακατευθύνουν στις συσκευές ελέγχου. Επειδή η δομή της γεννήτριας παλμών είναι πολύ απλή και συλλέγει στοιχεία, τα οποία μεταδίδονται πολύ αξιόπιστα, τα στοιχεία της είναι πολύ αξιόπιστα. Κάθε γεννήτρια παλμών τοποθετείται σε ένα πλαίσιο με μεταλλικό πυρήνα, κατασκευασμένο από σίδηρο, που διαθέτει ένα πηνίο και ένα μαγνήτη. Δημιουργεί αυτόματα ένα μαγνητικό πεδίο από την περιέλιξη της σπείρας της. Το γρανάζι περιστρέφεται και δημιουργείται μαγνητικό πεδίο και εκεί.
Έτσι, τα δύο μαγνητικά πεδία συνενώνονται. Εάν ένα μαγνητικό πεδίο διακοπεί, η τάση αλλάζει και αμέσως ένας παλμός χάνεται. Αυτό συμβαίνει συνεχώς στον μηχανισμό, καθώς υπάρχουν κενά ανάμεσα στα δόντια του τροχού ή του γραναζιού. Το χάσμα αυτό είναι εξαιρετικά μεγάλο και θα χάσει άλλον ένα παλμό. Μόνον όταν πάνω από ένα δόντια λείπουν, θα επηρεαστεί η μονάδα ελέγχου και θα παραμεληθεί το σήμα κινδύνου. Τα μικρά κενά θα πρέπει να αγνοηθούν, καθώς το χαμένο δόντι στο γρανάζι του μηχανισμού εξακολουθεί να μην αποτελεί πρόβλημα. Συγχρόνως, η γεννήτρια παλμών συλλαμβάνει την ταχύτητα και τα σφάλματα. Όπου μεταδίδεται ροπή σε κάποιο μηχανισμό, οι γεννήτριες παλμών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθησή του. Η χρήση τους μπορεί να βρεθεί στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, στο ABS και το ESP, στην επαγωγική ανάφλεξη και στον εκκεντροφόρο. Η ύπαρξη της γεννήτριας παλμών είναι ήδη γνωστή από το 1831, αλλά χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο ως ηλεκτρονικός έλεγχος.
Έτσι, σε κάθε αυτοκίνητο, υπάρχει πάντα μαζί με τη γεννήτρια παλμών και μια μονάδα ελέγχου. Καθώς η ταχύτητά της είναι πάντοτε καθορισμένη, μια μονάδα ελέγχου που δεν θα λάβει δεδομένα από τη γεννήτρια παλμών σε σημαντικό βαθμό, θα δώσει την εντολή για την απενεργοποίηση του κινητήρα. Αυτό, όμως, συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατάλληλη γεννήτρια παλμών θα πρέπει να ελέγχεται κατά την πρώτη ασυνήθιστη προειδοποίησή της σχετικά με την ταχύτητα. Για να την αλλάξετε, μπορούμε πάντα να σας βρούμε μια που να ταιριάζει. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, διαθέτουμε επίσης ανταλλακτικά όπως: εσωτερικούς ανεμιστήρες, πορτμπαγκάζ, πολλαπλές, στροφαλοθαλάμους, προβολείς ομίχλης, κ.λπ.