0

0.00

#

Καθαρισμού Παραθύρων ανταλλακτικά αυτοκινήτων για όλες τις μάρκες

Επιλέξτε το αυτοκίνητό σας

Κατάλογος ανταλλακτικών Καθαρισμού Παραθύρων κορυφαίας ποιότητας

Επώνυμοι κατασκευαστές Καθαρισμού Παραθύρων ανταλλακτικών αυτοκινήτων

  • HELLA

Καθαρισμού Παραθύρων – Πληροφορίες για τη λειτουργία, την επισκευή και την αντικατάσταση

Ο καθαρισμός του παρμπρίζ ενός οχήματος είναι πιο πολύπλοκος από ότι γενικά θεωρείται. Περιλαμβάνει ένα περίτεχνο σύστημα από υαλοκαθαριστήρες, αντλίες, ακροφύσια, θερμικά στοιχεία και ένα ρυθμιστή. Ένα σύστημα καθαρισμού του παρμπρίζ που λειτουργεί σωστά είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ασφαλή οδήγηση.

Τα μέρη ενός συστήματος καθαρισμού παρμπρίζ

Ένα σύστημα καθαρισμού παρμπρίζ αποτελείται από επτά μέρη:

    1. Το υγρό καθαρισμού αποθηκεύεται σε ένα ντεπόζιτο. 2. Από εκεί με τη βοήθεια μίας ηλεκτρικής αντλίας, μεταφέρεται μέσω ενός αγωγού, στο ακροφύσιο. 3. Από το ακροφύσιο το υγρό ψεκάζεται στο παρμπρίζ ή το πίσω τζάμι, ανάλογα με τις απαιτήσεις του οδηγού. 4. Τότε ο υαλοκαθαριστήρας, που αποτελείται από μοτέρ, βραχίονα και λάστιχο, καθαρίζει το τζάμι με τη βοήθεια του καθαριστικού υγρού. 5. Επιπροσθέτως, όλα τα αυτοκίνητα (εκτός από τα καμπριολέ με υφασμάτινη κουκούλα) έχουν έναν θερμαντήρα στο πίσω τζάμι, που ξεπαγώνει το τζάμι σε περίπτωση που πιάσει πάγο. 6. Θερμαινόμενο παρμπρίζ έχουν μόνο τα Ford και ορισμένα μοντέλα της VW. Παρόλα αυτά, ειδικευμένες εταιρείες προσφέρουν λύσεις εκσυγχρονισμού. 7. Τέλος, το σύστημα ελέγχου ελέγχει τη διάρκεια του μεσοδιαστήματος της πλύσης και την ταχύτητα των υαλοκαθαριστήρων.

Ελαττώματα του συστήματος καθαρισμού

Το να χαλάσει κάτι στο σύστημα καθαρισμού, δεν είναι συνήθως σοβαρό πρόβλημα. Το πρώτο ανταλλακτικό που φθείρεται είναι φυσικά οι υαλοκαθαριστήρες. Ανάλογα με τον τύπο του οχήματος, μπορεί να είναι αρκετά ακριβοί. Ένα πλήρες σετ μπορεί να ξεπεράσει τα 50 ευρώ. Ωστόσο, δεν πρέπει να τσιγκουνευτείτε όσον αφορά τους υαλοκαθαριστήρες. Ένα φθηνό προϊόν χρειάζεται να λιπαίνεται αρκετά συχνά και επιπλέον κάνει έναν εκνευριστικό θόρυβο που εκδηλώνεται μέσω τριξιμάτων και χτυπημάτων.
Η επιφάνεια στην άκρη των ελαστικών των υαλοκαθαριστήρων μπορεί να είναι πορώδης. Η αντικατάστασή τους είναι επίσης πολύ εύκολη. Όμως, πρέπει πάντα να προμηθεύεστε αυθεντικά ανταλλακτικά και όχι άλλους τύπους μικρών ελαστικών σωλήνων, ώστε το σύστημα των υαλοκαθαριστήρων σας να λειτουργεί πάντα αξιόπιστα.
Ο μεγαλύτερος εχθρός του συστήματος καθαρισμού του παρμπρίζ είναι ο πάγος. Να θυμάστε πάντα να χρησιμοποιείτε ειδικό καθαριστικό υγρό για τον χειμώνα. Ένα ντεπόζιτο που είναι εντελώς γεμάτο με υγρό μπορεί να σπάσει εάν παγώσει. Συνήθως τα ντεπόζιτα αυτά αντέχουν για όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου. Στα περισσότερα οχήματα το ντεπόζιτο αυτό είναι εύκολα προσβάσιμο και εύκολο να αντικατασταθεί. Είναι παρόλα αυτά μία ακριβή επισκευή, αφού το ντεπόζιτο αποτελεί συνήθως σετ με τη μηχανή.
Εάν σταματήσει να λειτουργεί η αντλία του μοτέρ, μπορείτε να ελέγξετε πρώτα τις ασφάλειες και τα βύσματα που συνδέουν το ηλεκτρικό μοτέρ με την αντλία. Ένας ενδελεχής καθαρισμός με σπρέι επαφών θα βοηθήσει στις περισσότερες περιπτώσεις.
Επίσης, μπορεί να βουλώσει και το ακροφύσιο. Για να τα καθαρίσετε, συνήθως αρκεί να τα φυσήξετε με πεπιεσμένο αέρα. Συνδέονται με το κάλυμμα του κινητήρα μόνο με ένα κούμπωμα και μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα. Αυτό κάνει ευκολότερο τον καθαρισμό με πεπιεσμένο αέρα. Μην ξεχάσετε να προσαρμόσετε σωστά το ακροφύσιο μετά την επανατοποθέτησή του.
Ανάλογα με τον τύπο του οχήματος, μπορεί να ασκηθούν έντονες πιέσεις κατά την κίνηση των εμπρόσθιων υαλοκαθαριστήρων. Ειδικά οι υαλοκαθαριστήρες στα οχήματα της Mercedes, οι οποίοι κινούνται όχι μόνο πλάγια αλλά και πάνω – κάτω, έχουν έναν πολύ πολύπλοκο μηχανισμό. Εάν αυτός ο μηχανισμός πάψει να λειτουργεί, η ζημιά μπορεί να αποδειχτεί πολύ ακριβή. Ένας υαλοκαθαριστήρας που έχει σφηνώσει, συχνά έχει σαν αποτέλεσμα να σταματήσει να λειτουργεί ο κινητήρας. Για να αποφύγετε την πρόωρη φθορά του μηχανισμού των υαλοκαθαριστήρων, πρέπει να λαδώνετε πολύ σχολαστικά όλα τα κινητά μέρη. Εάν σταματήσει να λειτουργεί, η αιτία είναι κυρίως κάποια απόφραξη ή η χαλάρωση κάποιας σύνδεσης.

Τα πάντα για τους υαλοκαθαριστήρες

Θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για την επισκευή και συντήρηση του συστήματος καθαρισμού του παρμπρίζ σας. Τα λάστιχα υαλοκαθαριστήρων με προσαρμογείς είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση σε σχέση με την αντικατάσταση ολόκληρου του υαλοκαθαριστήρα. Διαθέτουμε έναν δυνατό και έμπειρο συνεργάτη με ονομασία ποιότητας, την εταιρεία Magneti Marelli, η οποία είναι ένας διεθνής προμηθευτής προϊόντων OEM. Βρείτε αυτά και άλλα φθηνά λάστιχα για υαλοκαθαριστήρες στον ηλεκτρονικό κατάλογό μας.
Μοτέρ για του υαλοκαθαριστήρες είναι διαθέσιμα σε πολύ χαμηλές τιμές στην Antallaktikaexpert. Στον κατάλογο ανταλλακτικών θα βρείτε πολυάριθμα μοτέρ υαλοκαθαριστήρων συμβατά με πολλά μοντέλα αυτοκινήτων σε τιμές χαμηλότερες από 30 ευρώ. Έτσι δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να οδηγείτε με σπασμένο υαλοκαθαριστήρα.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ προϊόντα στην κατηγορία Καθαρισμού Παραθύρων