0

0.00

#

Φίλτρο ανταλλακτικά αυτοκινήτων για όλες τις μάρκες

Επιλέξτε το αυτοκίνητό σας

Κατάλογος ανταλλακτικών Φίλτρο κορυφαίας ποιότητας

Επώνυμοι κατασκευαστές Φίλτρο ανταλλακτικών αυτοκινήτων

  • MANN-FILTER

Φίλτρο – Πληροφορίες για τη λειτουργία, την επισκευή και την αντικατάσταση

Ένα αυτοκίνητο χρησιμοποιεί πολλές διαφορετικές ουσίες. Υγρό καύσιμο, λάδι και νερό κυκλοφορούν μέσω ανοιχτών και κλειστών κυκλωμάτων και μεταφέρουν μαζί τους πολλά ανεπιθύμητα σωματίδια. Διάφορα φίλτρα εγκαθίστανται για να προστατέψουν τον οδηγό και το αυτοκίνητο από ζημιές και για να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου.

Καθαρό λάδι, υγιής κινητήρας

Το λάδι του κινητήρα λιπαίνει όλα τα κινητά μέρη του κινητήρα. Συντίθεται από πολλές κύριες και βοηθητικές ουσίες, οι οποίες προστατεύουν τον κινητήρα ενάντια σε εσωτερικές τριβές, υπερθέρμανση ή ανεπιθύμητη θερμική διαστολή. Ταυτόχρονα, το λάδι του κινητήρα περνά από όλα τα εξαρτήματα του κινητήρα που παράγουν και μεταφέρουν ενέργεια. Σε αυτή τη διαδικασία οι βαλβίδες αποτελούν ένα κρίσιμο σημείο. Αυτά τα εξαρτήματα θερμαίνονται πολύ εξαιτίας της διαδικασίας της καύσης και μπορεί να έχουν ίχνη καμένης βενζίνης επάνω τους. Και τα δύο μεταφέρουν σωματίδια στο λάδι του κινητήρα. Για να εμποδιστούν τα σωματίδια από το να φτάσουν στον κινητήρα και να καταστρέψουν άλλα εξαρτήματα, όπως τα τοιχώματα του κυλίνδρου, φιλτράρονται συνεχώς. Για το σκοπό αυτό, τοποθετείται ένα φίλτρο λαδιού. Κάθε φορά που αλλάζουμε το λάδι του κινητήρα, πρέπει και το φίλτρο λαδιού να αντικαθίσταται με ένα καινούριο. Όταν τηρούνται τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των αλλαγών του λαδιού, όταν χρησιμοποιείται υψηλής ποιότητας λάδι και όταν αντικαθίσταται το φίλτρο λαδιού τακτικά, αυξάνεται σημαντικά η διάρκεια ζωής του κινητήρα.

Φίλτρο αέρα, για να αναπνέει ο κινητήρας

Το φίλτρο αέρα βρίσκεται μέσα σε ένα ορατό, μαύρο πλαστικό κουτί, το οποίο είναι τοποθετημένο πάνω στον κινητήρα. Προτείνεται να αντικαθίσταται το φίλτρο αέρα τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Το φίλτρο αέρα εμποδίζει όλα τα σωματίδια που βρίσκονται στον αέρα που απορροφάται από το να μπαίνουν στο σύστημα ψεκασμού καυσίμου. Το φίλτρο αέρα μπορεί να αντικατασταθεί γενικά χωρίς καθόλου εργαλεία.
Ένα τέλεια λειτουργικό φίλτρο αέρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για οχήματα με στροβιλοσυμπιεστή. Ο υδροκίνητος τροχός του στροβιλοσυμπιεστή που κινείται εξαιρετικά γρήγορα είναι πολύ ευαίσθητος στα σωματίδια της σκόνης. Η νούμερο ένα αιτία για βλάβες στον στροβιλοσυμπιεστή είναι τα προβληματικά, βουλωμένα ή παλιά φίλτρα αέρα. Αν και αυτά τα σημαντικά για την επίδοση και την καθαρή καύση εξαρτήματα είναι εύκολο να αντικατασταθούν, είναι ωστόσο πολύ ακριβά να αγοραστούν.

Για να μην κολλάει το αυτοκίνητο: Φίλτρο βενζίνης

Το φίλτρο βενζίνης χρησιμοποιείται για να φιλτράρει σωματίδια σκόνης από το σύστημα καυσίμων. Η κατασκευή των φίλτρων καυσίμου είναι πολύ διαφορετική. Είναι συχνά απλά φίλτρα φτιαγμένα από χαρτί τοποθετημένα μέσα σε ένα υφασμάτινο περίβλημα, και εισάγονται εύκολα σε έναν κομμένο ελαστικό σωλήνα βενζίνης. Είναι πολύ εύκολο να αλλάξουν, διότι είναι εύκολα προσβάσιμα και συγκρατούνται μόνο με δύο βίδες στήριξης. Εκτός από τα γενικής χρήσης χάρτινα – υφασμάτινα φίλτρα, οι κατασκευαστές εγκαθιστούν επίσης σε πολλά μοντέλα και ένα φίλτρο βενζίνης απευθείας πάνω στη δεξαμενή καυσίμου. Και αυτά τα φίλτρα καυσίμου χρειάζεται να αντικατασταθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης, αλλά σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να υπάρχει εμπειρία και ειδικά εργαλεία.

Ασφαλής και άνετη οδήγηση: Φίλτρα αέρα για τον εσωτερικό χώρο

Για περίπου είκοσι χρόνια, τα καινούρια οχήματα έχουν πολύ λεπτά φίλτρα, τα οποία αποδείχτηκαν πραγματική ευλογία για τα αλλεργικά άτομα. Η ενοχλητική γύρη, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη για πολλούς ανθρώπους, φιλτράρεται εξ’ ολοκλήρου από το φίλτρο γύρης. Το φίλτρο γύρης λειτουργεί επίσης και ως φίλτρο οσμών για τις δυσάρεστες οσμές που έρχονται από το εξωτερικό. Τα αυτοκίνητα με κλιματιστικό έχουν ένα επιπλέον φίλτρο, το οποίο φιλτράρει την υγρασία και τις ακαθαρσίες από τον αναρροφημένο και συμπιεσμένο αέρα.

Πώς εντοπίζονται τα προβληματικά φίλτρα

Τα φίλτρα είναι συνήθως πολύ οικονομικά για να τα αγοράσει κανείς και δε χρειάζεται να κάνετε οικονομία σε αυτά. Σε περίπτωση που αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, για παράδειγμα, δεν μπορείτε να ξέρετε ακριβώς πόσο σεβόταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το πρόγραμμα συντήρησης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βουλωμένα φίλτρα και χαρακτηριστικά ελαττώματα.
Ένα βουλωμένο φίλτρο λαδιού επισημαίνεται από την αναμμένη ένδειξη της λάμπας του δείκτη λαδιού. Το φως υποδεικνύει ότι η πίεση στο σύστημα λαδιού δεν επαρκεί. Εάν συμβεί αυτό, πρέπει να ελέγξετε αμέσως το επίπεδο του λαδιού. Εάν το επίπεδο λαδιού είναι ακόμα επαρκές, πρέπει να πάτε το συντομότερο δυνατό στο πλησιέστερο συνεργείο. Εάν όμως το επίπεδο λαδιού είναι χαμηλότερο από το κατώτερο επιτρεπτό επίπεδο ή αν είναι τόσο χαμηλό που δεν μπορείτε ούτε να το μετρήσετε, πρέπει να σταματήσετε το όχημα και να συνεχίσετε μόνο αφού έχετε εφοδιάσει το αυτοκίνητο με 1-2 λίτρα λάδι. Για αυτό το λόγο, γενικά προτείνεται να έχετε πάντα μαζί σας 0.5-1 λίτρο λάδι. Πρέπει να μετράτε το επίπεδο λαδιού μόνο αφού η μηχανή έχει κρυώσει, επομένως συνίσταται να περιμένετε τουλάχιστον 10 λεπτά πριν μετρήσετε το λάδι. Στη συνέχεια πρέπει να ελέγξετε το λάδι με τη ράβδο μέτρησης λαδιών. Όταν μετράτε την ποσότητα του λαδιού, δεν λαμβάνετε υπόψη το λάδι που κυκλοφορεί ήδη μέσα στη μηχανή.
Παρατηρείτε ένα βουλωμένο φίλτρο αέρα από μία απότομη αύξηση στην κατανάλωση καυσίμου και χαμηλή απόδοση του κινητήρα. Εάν το φίλτρο αέρα δεν έχει αλλαχτεί για χρόνια, η κατανάλωση καυσίμου μπορεί να ανέβει και στο διπλάσιο των κανονικών τιμών! Ο κινητήρας δεν παθαίνει συνήθως ζημιά από αυτό, αλλά το πολύ παχύ μίγμα μπορεί να καταστρέψει τον καταλύτη. Έτσι μπορεί από ένα ελαττωματικό ανταλλακτικό των 10 ευρώ να φτάσετε σε μία πολυδάπανη ζημιά των 1000 ευρώ.
Ένα βουλωμένο φίλτρο βενζίνης μπορεί να παρεμποδίσει τη ροή του καυσίμου. Αυτό εκδηλώνεται με ταραχώδη λειτουργία του κινητήρα ή με μειωμένη απόδοσή της.
Εάν αισθανθείτε μία δυσάρεστη οσμή στο αυτοκίνητο, η αιτία μπορεί να είναι τα βουλωμένα εσωτερικά φίλτρα αέρα. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα συχνά με το κλιματιστικό. Οργανικά σωματίδια σε συνδυασμό με την υγρασία δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για μικροοργανισμούς, οι οποίοι μπορεί να είναι επιβλαβείς.

Αλλαγή φίλτρου – απλό μέτρο, μεγάλος αντίκτυπος

Συνήθως είναι πολύ εύκολο και γρήγορο να αλλάξει ένα φίλτρο σε ένα αυτοκίνητο. Τα φίλτρα είναι πολύ φθηνά προϊόντα. Έτσι, μπορείτε πάντα να δράσετε προληπτικά, εάν δεν ξέρετε την ηλικία των εγκατεστημένων φίλτρων. Ειδικά στα μεταχειρισμένα οχήματα, μία τυπική αντικατάσταση όλων των φίλτρων είναι ένα χρήσιμο προληπτικό μέσο. Με πολύ λίγα μέσα μπορείτε να επαναφέρετε όλα τα φίλτρα στο αυτοκίνητό σας σε καινούρια κατάσταση. Μετά από αυτή την αντικατάσταση, μπορείτε να ακολουθήσετε τα προτεινόμενα μεσοδιαστήματα μεταξύ των αλλαγών ξανά. Στην Antallaktikaexpert.gr θα βρείτε όλα τα φίλτρα που χρειάζεστε.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ προϊόντα στην κατηγορία Φίλτρο