0

0.00

#

Σώμα ανταλλακτικά αυτοκινήτων για όλες τις μάρκες

Επιλέξτε το αυτοκίνητό σας

Κατάλογος ανταλλακτικών Σώμα κορυφαίας ποιότητας

Επώνυμοι κατασκευαστές Σώμα ανταλλακτικών αυτοκινήτων

  • JOHNS
Επιλέξτε την κορυφαία κατηγορία:
Αμορτ. Αερίου, Χώρος Αποσκ./φόρτωσης

Αμορτ. Αερίου, Χώρος Αποσκ./φόρτωσης

(18901 Εξαρτήματα)
Εξωτερικός Καθρέπτης

Εξωτερικός Καθρέπτης

(28182 Εξαρτήματα)
Κρύσταλλο καθρέφτη, εξωτ. καθρέφτης

Κρύσταλλο καθρέφτη, εξωτ. καθρέφτης

(9655 Εξαρτήματα)
Επένδυση, Θόλος Τροχού

Επένδυση, Θόλος Τροχού

(4834 Εξαρτήματα)
Μπροστινή Επένδυση

Μπροστινή Επένδυση

(14395 Εξαρτήματα)
Πλέγμα Εξαερισμού, Προφυλακτήρας

Πλέγμα Εξαερισμού, Προφυλακτήρας

(7761 Εξαρτήματα)
Προβολή όλων

Σώμα – Πληροφορίες για τη λειτουργία, την επισκευή και την αντικατάσταση

Το αμάξωμα του αυτοκινήτου περιλαμβάνει όλα τα μεταλλικά και πλαστικά μέρη, που σχηματίζουν το εξωτερικό σχήμα του οχήματος. Αποτελείται από κινητά και σταθερά στοιχεία.

Η δομή ενός αμαξώματος αυτοκινήτου

Το αμάξωμα ενός αυτοκινήτου αποτελείται από τέσσερα μέρη. Το «λευκό σώμα» είναι ένα μεγάλο κομμάτι από συγκολλημένες πλάκες. Είναι ο πυρήνας του οχήματος, στον οποίο συνδέονται όλα τα άλλα μέρη με πριτσίνια, κουμπώματα ή βίδες. Τα μέρη του αμαξώματος που μπορούν να αντικατασταθούν και είναι στερεωμένα στο «λευκό σώμα» ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία εξαρτημάτων. Αυτά είναι τα μπροστινά φτερά και οι προφυλακτήρες. Σε περίπτωση που υποστούν ζημιά, από σκουριά ή ατυχήματα, μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν με νέα ανταλλακτικά. Δεν έχουν υποστηρικτική λειτουργία, εξυπηρετούν μόνο την αεροδυναμική και το σχεδιασμό του αυτοκινήτου. Η Τρίτη ομάδα εξαρτημάτων ενός αμαξώματος είναι τα κινητά μέρη. Κινητά μέρη είναι οι πόρτες, το καπό και η πίσω πόρτα των φορτηγών, το καπάκι της δεξαμενή καυσίμου και πιθανόν η οροφή ή η ανασυρόμενη οροφή ενός κάμπριο.
Σε περίπτωση ζημιάς, τα μέρη αυτά είναι εύκολο να αντικατασταθούν. Παρόλα αυτά, εκτός από το καπό και το καπάκι της δεξαμενής καυσίμου, τα κινητά μέρη έχουν πολλά ηλεκτρονικά μέρη και μέρη της επένδυσης που είναι στραμμένα προς τα μέσα. Εάν αυτά τα τμήματα αντικατασταθούν με καινούρια, συνήθως απαιτείται να γίνει μία ακριβή αποσυναρμολόγηση πολλών στοιχείων του αμαξώματος. Η τέταρτη ομάδα τμημάτων του αμαξώματος περιλαμβάνει διάφορα πρόσθετα όπως διακοσμητικά, εμβλήματα, επενδύσεις σε κινητά στοιχεία και άλλα παρόμοια. Η αντικατάστασή τους είναι επίσης αρκετά εύκολο να γίνει και όταν όλα αυτά τα πρόσθετα είναι σε τέλεια κατάσταση μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την εικόνα ενός αυτοκινήτου.

Φθορά των μερών του αμαξώματος

Το αμάξωμα ενός οχήματος αποτελείται από φύλλο μαλακού χάλυβα. Ο κύριος εχθρός του είναι η σκουριά. Μέτρα προστασίας που παίρνονται από το εργοστάσιο όπως προστασία του κάτω μέρους του αμαξώματος, σφράγιση οπών ή γαλβανισμένες λαμαρίνες, καθυστερούν την πρόωρη σκουριά. Ο χρόνος όμως, έχει αποδείξει ότι και τα γαλβανισμένα οχήματα επίσης μπορούν να διαβρωθούν πολύ γρήγορα κάτω από συγκεκριμένες δυσμενείς συνθήκες.
Για να αποφύγουμε να προχωρήσει η σκουριά σε ένα όχημα, πρέπει κάθε μικρό στίγμα σκουριάς να απαλείφεται αμέσως. Τα αυτοκίνητα έχουν συγκεκριμένα ευαίσθητα μέρη, τα οποία αναμένεται συνήθως να εμφανιστεί σκουριά. Στο λευκό σώμα, οι πίσω θόλοι των τροχών είναι συχνά επιρρεπείς στη σκουριά. Τα σωματίδια που πετάγονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης καταστρέφουν σταδιακά την προστατευτική στεγανοποίηση με λακάρισμα στο κάτω μέρος του θόλου του τροχού, και στη συνέχεια η υγρασία και η σκουριά θα διεισδύσουν σταδιακά.
Εάν αυτό εντοπιστεί αρκετά νωρίς, η διάβρωση μπορεί να εμποδιστεί ξύνοντας τη σχάρα και στεγανοποιώντας ξανά το θόλο του τροχού. Ένα άλλο αδύναμο σημείο σε πολλά αυτοκίνητα είναι το κάτω μέρος του αμαξώματος. Η ποδιά του αυτοκινήτου συχνά επηρεάζεται από τη σκουριά. Οι αιτίες είναι μερικώς ίδιες, όπως και για τους θόλους των τροχών. Το να μην παίρνονται προφυλάξεις όταν γίνονται επισκευές στο αυτοκίνητο αποτελεί μία ακόμα αιτία: η ποδιά είναι κενή και μπορεί μέσα της να συσσωρευτεί νερό και να διεισδύσει στο εσωτερικό. Το νερό τότε έχει χρόνο να επιταχύνει καταλυτικά το σχηματισμό της σκουριάς. Εάν βρείτε σκουριά στην ποδιά, συνήθως βοηθάει να κόψετε το σκουριασμένο τμήμα και να συγκολλήσετε ένα φύλλο μαλακού χάλυβα στη θέση του. Η έντονη σκουριά αποτελεί λόγο απόρριψης σε επιθεωρήσεις αυτοκινήτων.
Οι πόρτες και τα μπροστινά φτερά επηρεάζονται επίσης από τη σκουριά. Σε αυτή την περίπτωση, κανονικά αντικαθίσταται ολόκληρο το εξάρτημα αντί να γίνει προσπάθεια επισκευής του. Μετά, είναι απαραίτητο να βαφτεί το καινούριο ανταλλακτικό στο υπάρχον χρώμα του αμαξώματος, καθώς ένα διαφορετικό χρώμα θα μειώσει σημαντικά την αξία του οχήματος.
Οι προφυλακτήρες σήμερα φτιάχνονται κυρίως από πλαστικό. Για να αντικατασταθούν πρέπει να χαλαρώσουν κάποιες βίδες και να τοποθετηθεί το καινούριο ανταλλακτικό. Όταν πρόκειται για αυτοκίνητα που παράγονται μαζικά, η αγορά ενός νέου προφυλακτήρα είναι αρκετά οικονομική. Για υψηλής ποιότητας δίθυρα σπορ αυτοκίνητα όμως, κάτι τέτοιο είναι πολύ ακριβό. Για αυτό το λόγο, διαθέτουμε εξοπλισμό επισκευής για πλαστικούς προφυλακτήρες που επισκευάζουν ή μειώνουν μερικώς τις ρωγμές.
Στην Antallaktikaexpert.gr θα βρείτε πολυάριθμα εργαλεία, τα οποία θα σας βοηθήσουν να συντηρήσετε και να βελτιώσετε το αμάξωμα του οχήματός σας. Η γκάμα περιλαμβάνει βερνίκια και καθαριστικά βαφής, ειδικά σαμπουάν για αυτοκίνητα και καθαριστικά προϊόντα για τα εξαρτήματα από αλουμίνιο. Οι πόρτες, τα φτερά και οι προφυλακτήρες πρέπει να αγοράζονται από τα καταστήματα ανταλλακτικών. Στον ηλεκτρονικό κατάλογο θα βρείτε συχνά απόλυτα συμβατές εναλλακτικές επιλογές σε σχέση με τα ακριβά αυθεντικά ανταλλακτικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επισκευάσετε το αυτοκίνητό σας με πολύ λίγα χρήματα.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ προϊόντα στην κατηγορία Σώμα