0

0.00

#

Ανάρτηση / Άξονα ανταλλακτικά αυτοκινήτων για όλες τις μάρκες

Επιλέξτε το αυτοκίνητό σας

Κατάλογος ανταλλακτικών Ανάρτηση / Άξονα κορυφαίας ποιότητας

Επώνυμοι κατασκευαστές Ανάρτηση / Άξονα ανταλλακτικών αυτοκινήτων

  • SKF
Επιλέξτε την κορυφαία κατηγορία:
Προβολή όλων

Ανάρτηση / Άξονα – Πληροφορίες για τη λειτουργία, την επισκευή και την αντικατάσταση

Η λειτουργία του κινητήριου άξονα/συμπλέκτη είναι να μεταφέρει τη ισχύ του κινητήρα και μέσω του συστήματος διεύθυνσης, στο δρόμο. Εάν αυτά τα μέρη είναι σε καλή κατάσταση, η οδήγηση του οχήματος είναι πολύ ευχάριστη. Τα ελαττώματα στον άξονα όμως μπορεί να είναι επικίνδυνα.

Συμπλέκτης: Κρυφοί μεσάζοντες

Ο συμπλέκτης είναι ένα βαθιά κρυμμένο εξάρτημα του οχήματος. Αποτελείται από πολλά επιμέρους εξαρτήματα, αλλά πάντα αντικαθίστανται ως σύνολο. Η αντικατάσταση του συμπλέκτη είναι πολύ ακριβή και χρονοβόρα διαδικασία. Απαιτεί σημαντική τεχνογνωσία και δε συνίσταται να τον επισκευάζετε μόνοι σας. Ένας κατεστραμμένος ή φθαρμένος συμπλέκτης γίνεται αισθητός από την κακή οδηγική συμπεριφορά. Η μηχανή δεν επιταχύνει φυσιολογικά και το όχημα γίνεται όλο και πιο συγκρατημένο. Εάν ο συμπλέκτης είναι εντελώς φθαρμένος, είναι σχεδόν αδύνατο να οδηγηθεί το αυτοκίνητο.

Κινητήριος Άξονας: Από το κιβώτιο ταχυτήτων στους τροχούς

Ο κινητήριος άξονας είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του κιβωτίου ταχυτήτων και του τροχού. Αποτελείται από τους δύο άξονες μετάδοσης κίνησης και το σύστημα διεύθυνσης των τροχών. Ο κινητήριος άξονας περιλαμβάνει πολυάριθμα εξαρτήματα, τα ελαττώματα των οποίων εκδηλώνονται μέσω της επιδείνωσης της οδηγικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου. Τροχοί που τρίζουν, το όχημα να τραβάει προς τη μία πλευρά, μεταλλικός ήχος από τους τροχούς ή ένας δυνατός κρότος κατά τη διάρκεια της οδήγησης, όλα αυτά είναι τυπικά σημάδια ενός κατεστραμμένου κινητήριου άξονα.

Εντοπισμός οποιασδήποτε ζημιάς στον κινητήριο άξονα/συμπλέκτη

Εάν δεν είστε σίγουροι εάν ο συμπλέκτης είναι ελαττωματικός ή όχι, μπορείτε να τον ελέγξετε: Αρχικά, κοιτάξτε στις οδηγίες λειτουργίας για να δείτε αν το όχημα είναι εξοπλισμένο με λειτουργία ελέγχου για τον συμπλέκτη. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται να τραβήξετε το πεντάλ του συμπλέκτη, υπάρχουν όμως και άλλες εναλλακτικές επιλογές διάγνωσης. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορείτε να βάλετε μια μεγάλη ταχύτητα και να αφήσετε τον συμπλέκτη γρήγορα. Εάν η μηχανή σβήσει, τότε ο συμπλέκτης λειτουργεί ακόμα. Εάν όμως η μηχανή εξακολουθήσει να λειτουργεί ακόμα και αν το αυτοκίνητο δεν κινείται, δεν μπορείτε να αποφύγετε την αντικατάσταση του συμπλέκτη. Ο κινητήριος άξονας ελέγχεται ιδανικά σε ανυψωτήρα. Οι τροχοί πρέπει να κρέμονται ελεύθερα. Εάν παρατηρήσετε διάκενο, τότε υπάρχει ελάττωμα. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε επίσης να ελέγξετε τα προστατευτικά καλύμματα του άξονα. Εάν αυτά είναι γεμάτα λιπαντική ουσία ή έχουν κάποια ορατή τρύπα, πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα. Αλλιώς το ρουλεμάν του τροχού θα υποστεί ζημιά. Τα εξαρτήματα του κινητήριου άξονα/συμπλέκτη φθείρονται αναπόφευκτα κατά τη συνήθη οδήγηση. Η παραμονή ή η οδήγηση πάνω από λακκούβες ή κόντρα σε ψηλά κράσπεδα πεζοδρομίων μπορεί να καταστρέψει τα εξαρτήματα του κινητήριου άξονα πολύ γρήγορα. Η κακή διαχείριση του συμπλέκτη ή η υπερφόρτωσή του με ένα ιδιαίτερα βαρύ τρέιλερ είναι επίσης πολύ επιβλαβής για αυτό το εξάρτημα.

Τι πρέπει να αντικαταστήσει κάποιος;

Το αν θα επισκευαστεί ο κινητήριος άξονας, εξαρτάται από το επίπεδο της ζημιάς. Στην περίπτωση που αντικατασταθεί το προστατευτικό κάλυμμα του άξονα, πρέπει να αποσυναρμολογηθούν όλος ο βραχίονας ανάρτησης και οι σφαιρικές αρθρώσεις. Εάν αυτά είναι κάποιας ηλικίας, αξίζει να σκεφτείτε να τα αντικαταστήσετε προληπτικά. Όλα τα κινούμενα μέρη έχουν ελαστικά καλύμματα ή στοιχεία απόσβεσης κατασκευασμένα από ελαστικό, τα οποία φθείρονται με τον καιρό. Δεδομένου ότι όλα αυτά τα εύκολα προσβάσιμα εξαρτήματα διατίθενται φθηνά στο antallaktikaexpert.gr, μπορείτε να γλιτώσετε περαιτέρω δουλειά με μία μόνο επισκευή. Το σημαντικό είναι να βιδωθεί η άκρη του ακρόμπαρου στην κοχλιοτομημένη οπή ακριβώς όπως ήταν βιδωμένο και το παλιό ανταλλακτικό. Ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχει σταθερότητα στην ευθύγραμμη μετάδοση κίνησης και να φθαρθούν πρόωρα τα ελαστικά. Για να το καταφέρετε αυτό πρέπει ή να μετρήσετε τον αριθμό των στροφών όταν ξεβιδώνετε το παλιό ακρόμπαρο ή να τις μαρκάρετε. Η σταθερότητα στην ευθύγραμμη μετάδοση κίνησης πρέπει να ελέγχεται μετά την συναρμολόγηση. Εάν το αυτοκίνητο τραβάει προς τη μία πλευρά μετά την επισκευή, πρέπει να ρυθμιστεί η απόσταση των τροχών. Η υπηρεσία αυτή έχει γίνει πιο οικονομική σήμερα σε εξειδικευμένες εταιρείες. Οι συμπλέκτες πάντα αντικαθίστανται ως σετ. Η αντικατάσταση ενός συμπλέκτη είναι πολύ ακριβή, αλλά είναι δυνατό να γίνει. Αυτό που χρειάζεται είναι πολύς χρόνος, χώρος και καλά εργαλεία. Ο συμπλέκτης βρίσκεται μεταξύ της μηχανής και του συστήματος μετάδοσης κίνησης. Όταν αλλάζουμε το συμπλέκτη είναι καλό να αλλάζουμε και το λάδι στο κιβώτιο ταχυτήτων.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ προϊόντα στην κατηγορία Ανάρτηση / Άξονα