0

0.00

#

Γραμμές Και Σωλήνες ανταλλακτικά αυτοκινήτων για όλες τις μάρκες

Επιλέξτε το αυτοκίνητό σας

Κατάλογος ανταλλακτικών Γραμμές Και Σωλήνες κορυφαίας ποιότητας

Επώνυμοι κατασκευαστές Γραμμές Και Σωλήνες ανταλλακτικών αυτοκινήτων

  • GATES

Γραμμές Και Σωλήνες – Πληροφορίες για τη λειτουργία, την επισκευή και την αντικατάσταση

Η λειτουργία των εύκαμπτων σωλήνων μέσα στον κινητήρα είναι να μεταφέρουν όλα τα σημαντικά υγρά και αέρια μίγματα στον προορισμό τους χωρίς απώλειες. Σε καμία περίπτωση δεν είναι όλοι οι σωλήνες ίδιοι – κάθε σωλήνας έχει συγκεκριμένες διαστάσεις και είναι φτιαγμένος από υλικό που είναι κατάλληλο για τη λειτουργία που επιτελεί ο συγκεκριμένος σωλήνας.

Οι εύκαμπτοι σωλήνες μέσα σε έναν κινητήρα

Εάν ένας ερασιτέχνης ανοίξει το κάλυμμα του κινητήρα μπορεί να τον ανησυχήσει ο λαβύρινθος των σωλήνων και καλωδίων. Αλλά αυτός ο λαβύρινθος έχει μία αυστηρή σειρά που τηρείται από όλους τους κατασκευαστές. Όποιος καταλήξει να καταλάβει το σύστημα των σωλήνων, μπορεί να εφαρμόσει αυτή τη γνώση σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο.
Για να μπορέσει να λειτουργήσει ένας κινητήρας χρειάζεται αέρα, καύσιμο και ένα σπινθήρα ανάφλεξης. Ο ηλεκτρισμός μεταφέρεται μέσω αγωγών και καλωδίων, χαρίς στη χρήση σωλήνων. Παρόλα αυτά ο αέρας και το καύσιμο είναι ουσίες που σχετίζονται με τους σωλήνες. Η γραμμή καυσίμου είναι φτιαγμένη από λεπτούς λαστιχένιους σωλήνες που είναι τυλιγμένοι με ύφασμα. Οι κύλινδροι στο εσωτερικό αποτελούνται συνήθως από έναν αλουμινένιο φυσητήρα, ο ποίος είναι ιδιαίτερα χρήσιμος το χειμώνα, αφού επιτρέπει στον αναρροφώμενο αέρα να προθερμαίνεται. Ο ίδιος ο κινητήρας έχει κάποιους σωλήνες εξαερισμού, οι οποίοι εξυπηρετούν στην εκτόνωση της υπερβολικής πίεσης που δημιουργείται μέσα στον κινητήρα.
Οι περισσότεροι σωλήνες παρόλα αυτά βρίσκονται στο σύστημα ψύξης του αυτοκινήτου. Εκεί, παχείς λαστιχένιοι σωλήνες πηγαίνουν από το δοχείο διαστολής ή από το ψυγείο στον κινητήρα, την αντλία νερού ή το θερμοστάτη και επιστρέφουν. Άλλοι τύποι σωλήνα υπάρχουν στο βοηθητικό σύστημα πέδησης και στο σύστημα καθαρισμού του παρμπρίζ.

Βλάβες στο σύστημα σωλήνων

Οι σωλήνες χαλάνε από το χρόνο ή από μηχανικές – θερμικές παρεμβολές. Κάθε σωλήνας, ειδικά οι σωλήνες νερού είναι σχεδιασμένες να χαλάνε σε περίπτωση ζημιάς. Έτσι, εάν σε ένα αυτοκίνητο υπάρχει βλάβη για παράδειγμα σε μία φλάντζα κεφαλής κυλίνδρου ή στην αντλία νερού, το πρώτο εξάρτημα που χαλάει είναι ο σωλήνας, και αποτρέπεται κατά αυτόν τον τρόπο σοβαρή ζημιά στον κινητήρα από βλάβη στο έμβολο. Με αυτό τον τρόπο εάν χαλάσει ένας σωλήνας, θα μπορείτε να βρείτε την αρχική αιτία της βλάβης. Σε περίπτωση που υπάρχουν σημάδια δαγκωμάτων ή τριβής η αιτία είναι εύκολο να βρεθεί. Ένα κουνάβι μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις σωληνώσεις ενός αυτοκινήτου. Ένας σωλήνας που έχει συνδεθεί λανθασμένα μπορεί να πιαστεί σε ένα περιστρεφόμενο εξάρτημα όπως η τροχαλία και να προκαλέσει περαιτέρω ζημιά. Εάν οι σωλήνες είναι ήδη πορώδεις, μία μικρή διαφορά στην πίεση είναι αρκετή για να τις κάνει να σκάσουν. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν σε ένα σύστημα ψύξης περνάει λάδι. Οι σωλήνες στην περίπτωση αυτή διαβρώνονται σταδιακά από το εσωτερικό και μπορεί να σπάσουν απρόοπτα. Η ύπαρξη λαδιού στο νερό ψύξης υποδεικνύει ελαττωματική φλάντζα κεφαλής κυλίνδρου. Για αυτό, πρέπει να ελέγχετε τακτικά το νερό του ψυγείου.
Όταν υπάρχει βλάβη στους σωλήνες καυσίμου παρατηρείται μία έντονη οσμή στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και διαρροή σταγόνων καυσίμου κάτω από το αυτοκίνητο. Αυτό απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων διότι η ανεξέλεγκτη διαρροή βενζίνης οδηγεί πάντα σε αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς. Ελαττωματικοί σωλήνες κενού στο βοηθητικό σύστημα πέδησης προκαλούν αλλαγές στη συμπεριφορά πέδησης ή δυσκολίες στο πάτημα του πεντάλ του φρένου.

Πώς επισκευάζεται ένα σύστημα σωλήνων

Βασικά: Πάντα αλλάζουμε εντελώς τον σωλήνα! Πολλά χρόνια πριν, ένας ελαττωματικός σωλήνας, απλά κοβόταν, επισκευαζόταν και ξαναχρησιμοποιείτο. Αυτό σήμερα δεν συνίσταται. Ένας σωλήνας που έχει διαρροή σε ένα σημείο του μπορεί αύριο να σπάσει σε ένα άλλο σημείο. Κάθε σωλήνας μέσα στη μηχανή είναι βασικά ένα πολύ φθηνό προϊόν, στο οποίο δε χρειάζεται να κάνετε οικονομία. Με τις σημερινές τιμές δεν αξίζει πια να κάνετε αυτοσχεδιασμούς και μπαλώματα. Ένας σωλήνας είναι καλός αν είναι καλά και τα υλικά πρόσδεσής του. Δεν πρέπει να κάνετε οικονομία ούτε στους σφιγκτήρες και τα ενισχυτικά στηρίγματα χρησιμοποιώντας ακατάλληλα ανταλλακτικά. Αυτά τα εξαρτήματα είναι επίσης φθηνά προϊόντα που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ασφάλεια του αυτοκινήτου.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ προϊόντα στην κατηγορία Γραμμές Και Σωλήνες