Άνω αντλία συμπλέκτη για το αυτοκίνητό σoυ

Τρόμπα συμπλέκτη άνω για Top κατασκευαστές
- Άνω αντλία συμπλέκτη BMW Σειρά 3
- Άνω αντλία συμπλέκτη OPEL ASTRA
- Τρόμπα συμπλέκτη άνω VW GOLF
- OPEL CORSA
- Άνω αντλία συμπλέκτη TOYOTA YARIS
- Άνω αντλία συμπλέκτη FORD FOCUS
- Τρόμπα συμπλέκτη άνω VW POLO
- MERCEDES-BENZ E-class
- Άνω αντλία συμπλέκτη FORD FIESTA
- Άνω αντλία συμπλέκτη MERCEDES-BENZ C-class
- Τρόμπα συμπλέκτη άνω TOYOTA COROLLA
- AUDI A4
- Άνω αντλία συμπλέκτη SEAT IBIZA
- Άνω αντλία συμπλέκτη RENAULT CLIO
- Τρόμπα συμπλέκτη άνω SKODA OCTAVIA
- HONDA CIVIC
- Άνω αντλία συμπλέκτη FIAT PUNTO
- Άνω αντλία συμπλέκτη NISSAN QASHQAI
- Τρόμπα συμπλέκτη άνω AUDI A3
- RENAULT MEGANE
Ελαττωματικό Άνω αντλία συμπλέκτη; Αναγνώριση δυσλειτουργίας • Επισκευή • Εγχειρίδιο αντικατάστασης
Το υδραυλικό σύστημα λειτουργεί με υγρό (λάδι), του οποίου η πίεση αυξάνεται για να μεταφερθεί μέσω των γραμμών γρηγορότερα και με περισσότερη δύναμη. Υπάρχει πάντα μια αρχική δύναμη, η οποία ασκείται σε ένα αυτοκίνητο, για το φρένο και τον συμπλέκτη. Αυτή είναι η δύναμη που μεταδίδεται από το πεντάλ. Ακόμα και όταν πατηθεί το πεντάλ, πρέπει να προστεθεί περισσότερη ισχύς από τον ενισχυτή ισχύος. Αυτή η δύναμη θα φτάσει τελικά στο υδραυλικό σύστημα και αρχικά στον πρώτο κύλινδρο.
Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό ως γενικός τρόπος λειτουργίας της αντλίας του υδραυλικού συμπλέκτη και μοιάζει με την λειτουργία της αντλίας των φρένων στο σύστημα πέδησης. Ωστόσο, η διάκριση είναι λογική, γιατί το σύστημα πέδησης έχει μια ειδική θέση, δεδομένου ότι αποτελείται από δύο συστήματα, με το δεύτερο να αναλαμβάνει δράση σε περίπτωση αποτυχίας του πρώτου μέρους της πέδησης. Αυτό δεν συμβαίνει, όμως, στην περίπτωση του συμπλέκτη. Η λειτουργία τους, ωστόσο, δεν είναι διαφορετική. Η κίνηση ξεκινά πάντα με την ισχύ εισόδου του εμβόλου, εντός του κεντρικού κυλίνδρου, που εκτοπίζει το υγρό προς την κατεύθυνση του βοηθητικού κυλίνδρου. Εκεί, η εισερχόμενη ισχύς ενισχύεται και αυτό γίνεται με έναν πολύ απλό τρόπο. Χρειάζεται μόνο να αυξηθεί η χωρητικότητα του δεύτερου κυλίνδρου του εμβόλου, σε σχέση με το πρώτο έμβολο. Το δεύτερο έμβολο διαθέτει περισσότερη χωρητικότητα και έτσι, περισσότερο υγρό μπορεί και εκτοπίζεται. Η μεγαλύτερη εκτόπιση υγρού σημαίνει περισσότερη δύναμη. Πρέπει, επομένως, να υπολογιστεί, πόση δύναμη πρέπει να ενεργεί τελικά στους δίσκους των φρένων, έτσι ώστε να καθοριστούν οι επιφάνειες του εμβόλου.
Στο υδραυλικό σύστημα, οι δύο κύλινδροι δεν δυσκολεύονται να αντέξουν για πολύ καιρό. Ο κεντρικός κύλινδρος πάντα είναι ο μικρότερος από τους δύο. Στα αυτοκίνητα που παράχθηκαν μετά το 1980, το υδραυλικό σύστημα χρησιμοποιείται παντού. Μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, σχεδόν όλα τα μικρά αυτοκίνητα εξοπλίστηκαν με έναν κεντρικό και έναν βοηθητικό κύλινδρο. Οι βλάβες είναι σπάνιες, οπότε και η αντικατάστασή τους είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις. Ανταλλακτικά για αυτή την περίπτωση, θα βρείτε οικονομικά στο ηλεκτρονικό κατάστημά μας. Επίσης, διαθέτουμε κινητήριους άξονες, τακάκια φρένων, φλάντζες, βαλβίδες εξαγωγής, άξονες, κ.λπ.