0

0.00

#

Άξονας Μετάδοσης Κίνησης, Μετάδοση Κίνησης Άξονα για Αυτοκίνητο

Επιλέξτε το αυτοκίνητό σας

Αγοράστε Άξονας Μετάδοσης Κίνησης, Μετάδοση Κίνησης Άξονα κατάλληλο για το Αυτοκίνητο από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στις καλύτερες τιμές από ποτέ.

Άξονας Μετάδοσης Κίνησης, Μετάδοση Κίνησης Άξονα από επιλεγμένους και κορυφαίους κατασκευαστές

 • CORTECO Άξονας Μετάδοσης Κίνησης, Μετάδοση Κίνησης Άξονα
 • PASCAL Άξονας Μετάδοσης Κίνησης, Μετάδοση Κίνησης Άξονα
 • SPIDAN Άξονας Μετάδοσης Κίνησης, Μετάδοση Κίνησης Άξονα
 • BUGIAD Άξονας Μετάδοσης Κίνησης, Μετάδοση Κίνησης Άξονα
 • DT Άξονας Μετάδοσης Κίνησης, Μετάδοση Κίνησης Άξονα
 • TEDGUM Άξονας Μετάδοσης Κίνησης, Μετάδοση Κίνησης Άξονα
 • FEBEST Άξονας Μετάδοσης Κίνησης, Μετάδοση Κίνησης Άξονα

Ελαττωματικό Άξονας Μετάδοσης Κίνησης, Μετάδοση Κίνησης Άξονα; Αναγνώριση δυσλειτουργίας • Επισκευή • Εγχειρίδιο αντικατάστασης

Από τη στιγμή που έγινε εφικτή η μετατροπή της ενέργειας σε ροπή, γεννήθηκε η βιομηχανία. Οι μηχανές μπορούσαν, πια, να λειτουργούν με οποιαδήποτε παραγόμενη ενέργεια. Το αυτοκίνητο ήταν ένα λογικό συμπέρασμα. Η αρχή αυτή μεταφέρεται στο αυτοκίνητο, έτσι ώστε η μετάδοση να διαχειρίζεται εύκολα την δύναμη του κινητήρα σε πολλές υπομονάδες. Για τη μετάδοση και λήψη της ενέργειας, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας άξονας μετάδοσης κίνησης, ο οποίος εφάπτεται σε δίσκο ή σε ένα γρανάζι και συνδέεται είτε με μια αλυσίδα, είτε με έναν οδοντωτό ή απλό ιμάντα.

Καθώς ο κεντρικός άξονας λειτουργεί επάνω στον άξονα μετάδοσης κίνησης, ήταν λογικό, επάνω στην ένωσή τους, να εμφανίζονται συνήθως σφάλματα ευθυγράμμισης, τα οποία έπρεπε να αντισταθμιστούν. Χρησιμοποιείται, λοιπόν, ένας άξονας μετάδοσης κίνησης έτσι, ώστε η σχετική μονάδα να μπορεί να τοποθετηθεί χωρίς προβλήματα, μιας και η γωνιακή αντιστάθμιση είναι σχεδόν πάντα δυνατή. Εξακολουθεί να παραμένει μια μικρή μετατόπιση, περίπου 3°, ωστόσο, η ροδέλα περιστροφής μπορεί να εξαλείψει αυτό το ελάττωμα. Η τεχνολογία του άξονα δεν είναι καινούργια, αλλά προέρχεται από την αρχαιότητα. Στην πρωτόγονη μορφή της, ήταν μια ανθεκτική ράβδος που μπορούσε να περιστραφεί. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ένα σταθερό σπείρωμα επάνω της. Στο σύνολό της, η ράβδος είναι κλεισμένη κάπου, για να μην κάνει ανεξέλεγκτες κινήσεις. Στο άλλο άκρο της ράβδου, χρειάζεται μόνο μια τροχαλία ή ένα γρανάζι, για να τεθεί σε κίνηση. Άξονες με αρθρώσεις χρησιμοποιούνται πάντα, όταν δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σύνδεσμοι. Στο αυτοκίνητο, υπάρχουν τα πασίγνωστα ημιαξονίων, τα οποία βρίσκονται στους μπροστινούς τροχούς. Μια ειδική μορφή είναι οι ελαστικοί, οι οποίοι είναι κατάλληλοι για κλίσεις υπό γωνία.

Οι κεντρικοί άξονες είναι, πάντοτε, σθεναρά φτιαγμένοι από χάλυβα, και ως εκ τούτου, έχουν υψηλό προσδόκιμο ζωής, ωστόσο, πρέπει πάντα να λιπαίνονται. Το γράσο που χρειάζονται, είναι εγκατεστημένο επάνω τους και δεν πρέπει να αντικαθίσταται, καθώς έχουν κάλυμμα προστασίας, το οποίο όμως μπορεί να καταστραφεί. Εάν ένας άξονας ή ένα άλλο μέρος πρέπει να αντικατασταθεί, το ηλεκτρονικό μας κατάστημα προσφέρει κατάλληλα και φθηνά ανταλλακτικά, όπως ρουλεμάν συμπλέκτη, ρυθμιστές πίεσης φρένων, πόμολα, ελατήρια, ντίζες χειρόφρενου, κ.λπ.

Τα καλύτερα σε πωλήσεις:

 • Άξονας μετάδοσης κίνησ...
  PASCAL Άξονας μετάδοσης κίνησης, μετάδοση κίνησης άξονα G8Y001PC με χαμηλό κόστος
  PASCAL | G8Y001PC
  40,07 € -26% στλπ: 54,00 € Εξοικονομήστε: 26%