0

0.00

#

Ιμάντας Κίνησης ανταλλακτικά αυτοκινήτων για όλες τις μάρκες

Επιλέξτε το αυτοκίνητό σας

Κατάλογος ανταλλακτικών Ιμάντας Κίνησης κορυφαίας ποιότητας

Επώνυμοι κατασκευαστές Ιμάντας Κίνησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων

  • BOSCH

Ιμάντας Κίνησης – Πληροφορίες για τη λειτουργία, την επισκευή και την αντικατάσταση

Οι ιμάντες κίνησης είναι μέσα μετάδοσης της ροπής και είναι οικονομικοί, αξιόπιστοι και εύκολοι στην τοποθέτηση. Όπου ένα περιστρεφόμενο εξάρτημα πρέπει να τροφοδοτήσει ένα άλλο περιστρεφόμενο εξάρτημα, η χρήση ενός ιμάντα είναι μία οικονομική λύση. Αλλά εξαρτάται εάν πρέπει να μεταδοθεί μόνο ροπή ή και χρονισμός.

Τι ιμάντες κίνησης έχουν τα αυτοκίνητα

Ο ιμάντας κίνησης εξυπηρετεί δύο λειτουργίες: Η μία είναι η μετάδοση ροπής και η άλλη, προαιρετικά, η μετάδοση χρονισμού. Υπάρχουν δύο τύποι ιμάντων που χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση μόνο της ροπής, οι επίπεδοι και οι τραπεζοειδείς. Αυτοί οι ιμάντες βρίσκονται στον εναλλάκτη ή στην αντλία νερού. Ένας ιμάντας χρονισμού τοποθετείται μεταξύ του στροφαλοφόρου άξονα και του εκκεντροφόρου άξονα, κι ο ιμάντας χρονισμού πρέπει να συναρμολογείται εξαιρετικά σχολαστικά.

Τι είναι ο ιμάντας κίνησης

Ένας ιμάντας κίνησης αποτελείται από τρία μέρη: Το ημιαξόνιο παράγει την ισχύ που μεταδίδεται στη ροπή. Ο ιμάντας αυτός καθαυτός είναι κατασκευασμένος από ένα μίγμα υαλοβάμβακα (GFK) και ελαστικού. Ο ιμάντας κίνησης καταλήγει σε ένας άξονα, ο οποίος συνδέεται σε ένα μεγάλο εξάρτημα.

Που βρίσκονται οι ιμάντες σε ένα όχημα

Όλη η ενέργεια του οχήματος προέρχεται από τον κινητήρα. Ο κινητήρας τροφοδοτεί τον εναλλάκτη με τη βοήθεια μιας τροχαλίας, και αυτός με τη σειρά του εφοδιάζει όλο το όχημα με ηλεκτρισμό. Ανάλογα με το σχεδιασμό του κινητήρα, την αντλία νερού μπορεί να την τροφοδοτεί ένας άλλος ιμάντας. Η υποβοηθητική αντλία είναι ένα ακόμα εξάρτημα που μπορεί να τροφοδοτείται μέσω ιμάντα. Ομοίως, υπάρχουν βοηθητικά συστήματα πέδησης, τα οποία παίρνουν ενέργεια από μία αντλία κενού που λειτουργεί με τη βοήθεια ενός ιμάντα. Η ακριβής γωνία περιστροφής της τροχαλίας δεν είναι σημαντική σε καμία από αυτές τις βοηθητικές μονάδες. Ο ιμάντας κίνησης σε όλα αυτά τα συστήματα είναι κατά κανόνα εύκολα προσβάσιμος και αντικαθίσταται με απλό τρόπο. Ένας ελαττωματικός ιμάντας κίνησης εκδηλώνεται μέσω ενός δυνατού ήχου τριξίματος.

Βλάβες στον ιμάντα κίνησης

Εάν οι βλάβες αγνοηθούν για αρκετό καιρό, ο ιμάντας μπορεί να σπάσει και να μην τροφοδοτεί πια το συνδεδεμένο σύστημα. Στην περίπτωση του εναλλάκτη, στην αρχή δεν παρατηρείται κάτι εκτός από τα φώτα του δείκτη φόρτισης. Μετά από λίγα χιλιόμετρα όμως, το όχημά σας θα σταματήσει, καθώς θα έχει αποφορτιστεί η μπαταρία. Όταν σταματήσει να λειτουργεί η υποβοηθητική αντλία, είναι ξαφνικά δύσκολο να χειριστείτε το σύστημα διεύθυνσης και τα φρένα. Εάν σταματήσει η αντλία νερού, πολύ γρήγορα θα υπερθερμανθεί η μηχανή και στη χειρότερη περίπτωση θα έχει σαν αποτέλεσμα ανεπανόρθωτη βλάβη στον κινητήρα.

Τα αδύναμα σημεία ενός ιμάντα κίνησης: Ο ιμάντας χρονισμού

Ο ιμάντας χρονισμού τροφοδοτεί τον εκκεντροφόρο άξονα και τροφοδοτείται ο ίδιος από τον στροφαλοφόρο άξονα. Η απόσταση μεταξύ των εμβόλων, που είναι συνδεδεμένα με τον στροφαλοφόρο άξονα, και τις βαλβίδες, που ελέγχονται μέσω του εκκεντροφόρου άξονα, πρέπει να είναι πάντα ακριβής. Ένας κινητήρας με λανθασμένα ρυθμισμένο διάκενο είτε δε λειτουργεί καθόλου είτε αυτοκαταστρέφεται μετά από μερικές περιστροφές. Αυτό συμβαίνει όταν ένα έμβολο την ώρα που ανασηκώνεται χτυπά σε μια ανοιχτή βαλβίδα. Η βαλβίδα λυγίζει και το έμβολο τρυπάει. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αξίζει να πληρώσει κανείς για επισκευή. Είναι ιδιαίτερα καταστροφικό όταν ο ιμάντας χρονισμού – που ονομάζεται και ιμάντας εκκεντροφόρου – σχιστεί κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις οδηγεί σε μία άμεση, εσωτερική καταστροφή του κινητήρα.
Σε αντίθεση με τους τραπεζοειδείς ιμάντες, δεν μπορείτε να παρατηρήσετε πότε ένας ιμάντας χρονισμού χρειάζεται αντικατάσταση. Επομένως, ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε μία μηχανική βλάβη είναι να αντικαταστήσετε εγκαίρως τον ιμάντα χρονισμού. Τα μεσοδιαστήματα για την αντικατάσταση καθορίζονται από τα χιλιόμετρα που έχει κάνει το αυτοκίνητο και / ή την προκαθορισμένη διάρκεια ζωής του ιμάντα χρονισμού. Εάν για παράδειγμα αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο χωρίς ημερολόγιο επιθεωρήσεων, και είστε αβέβαιοι για το πότε έγινε η αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού, συνίσταται να τον αντικαταστήσετε προληπτικά. Ιδανικά, μπορείτε να διενεργήσετε μία σε βάθος επιθεώρηση, κατά την οποία θα αντικαταστήσετε επίσης το λάδι και όλα τα φίλτρα και τα μπουζί. Όταν αντικαθιστάτε τον ιμάντα χρονισμού πρέπει επίσης πάντα να αντικαθιστάτε και όλα τα σχετικά εξαρτήματα όπως τα σφραγίσματα, τους οδηγούς και πιθανόν και την αντλία νερού.

Όλοι οι ιμάντες στην Antallaktikaexpert

Θα βρείτε στο διαδικτυακό μας κατάστημα όλους τους ιμάντες που υπάρχουν εγκατεστημένοι στο αυτοκίνητό σας. Τα προϊόντα μας θα σας πείσουν με την εξαιρετική τους ποιότητα σε προσιτή τιμή. Ο κατάλογος περιλαμβάνει όλους τους ιμάντες χρονισμού που είναι διαθέσιμοι στο κατάστημά μας. Στην Antallaktikaexpert.gr θα προμηθευτείτε όλους τους τραπεζοειδείς ιμάντες που χρειάζεται το αυτοκίνητό σας στη χαμηλότερη τιμή.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ προϊόντα στην κατηγορία Ιμάντας Κίνησης