0

0.00

#

Κλιματισμός ανταλλακτικά αυτοκινήτων για όλες τις μάρκες

Επιλέξτε το αυτοκίνητό σας

Κατάλογος ανταλλακτικών Κλιματισμός κορυφαίας ποιότητας

Επώνυμοι κατασκευαστές Κλιματισμός ανταλλακτικών αυτοκινήτων

  • HELLA

Κλιματισμός – Πληροφορίες για τη λειτουργία, την επισκευή και την αντικατάσταση

Όταν ακούμε τη λέξη «κλιματισμός» το πιθανότερο είναι ότι το μυαλό μας πάει μόνο στον ευχάριστο δροσερό αέρα μέσα στο αυτοκίνητο. Ένα σύστημα κλιματισμού όμως κάνει περισσότερα: κρατάει τον αέρα μέσα στο αυτοκίνητο πάντα ξηρό. Ένα λειτουργικό κλιματιστικό επομένως είναι χρήσιμο και το χειμώνα γιατί δεν επιτρέπει να συσσωρευτεί πάγος στο εσωτερικό των τζαμιών. Για ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται όλες τις εποχές του χρόνου, είναι χρήσιμο να εγκατασταθεί επιπλέον και ένα σύστημα θέρμανσης εκτός από το σύστημα ψύξης του εσωτερικού χώρου.

Ευχάριστη οδήγηση με τέλειο κλιματισμό

Το σύστημα κλιματισμού ενός οχήματος είναι μία σχετικά πολύπλοκη τεχνολογία. Ο πυρήνας της ψύξης είναι ο συμπιεστής. Ο συμπιεστής τροφοδοτείται από έναν ιμάντα και η δουλειά του είναι να συμπιέζει ένα ψυκτικό μέσο σε μορφή αερίου μέχρι το σημείο που μετατρέπεται σε υγρό. Το υγρό πια ψυκτικό μέσο περνά στη συνέχεια μέσω μίας σωλήνας στον εξατμιστή. Εκεί, το ψυκτικό διαστέλλεται ξανά απότομα, δημιουργώντας έτσι το επιθυμητό κρύο. Το κρύο μετά μεταφέρεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα. Εντωμεταξύ, ο ψυχρός αέρας περνά μέσω ενός φίλτρου και ενός στεγνωτήρα όπου φιλτράρεται για υγρασία. Όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, αυτή η διαδικασία σταματά. Έτσι, είναι απόλυτα φυσιολογικό να βρίσκουμε ότι έχουν τρέξει σταγόνες νερού κάτω από το όχημα όταν έχει πολύ ζεστό καιρό.
Ένα μειονέκτημα του συστήματος ψύξης του εσωτερικού χώρου του οχήματος είναι ότι ο συμπιεστής του κλιματιστικού καταναλώνει πολλή ενέργεια από τη μηχανή. Αυτός είναι ο λόγος που οχήματα που έχουν εσωτερικό σύστημα ψύξης καταναλώνουν περισσότερο καύσιμο από τα οχήματα που δεν έχουν.

Βλάβες στο σύστημα κλιματισμού

Το σύστημα κλιματισμού πρέπει να ελέγχεται τακτικά από έναν ειδικό. Ένα ελαττωματικό κλιματιστικό εκδηλώνεται κυρίως μέσω της απουσίας δροσερού αέρα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό συνήθως είναι ότι το ψυκτικό μέσο εξατμίζεται πολύ γρήγορα. Σε αυτή την περίπτωση βοηθά μόνο τα να αγοραστεί ένα καινούριο σύστημα ψύξης. Μία σταδιακή απώλεια ψυκτικού υγρού είναι φυσιολογική και αναπόφευκτη. Παρόλα αυτά, πρέπει πάντα να ελέγχετε το σύστημα ψύξης για διαρροές πριν το ξαναγεμίσετε με υγρό. Και οι δύο αυτές ενέργειες πρέπει να γίνονται από έναν ειδικό. Η αιτία για τις άσχημες οσμές στο εσωτερικό είναι τις περισσότερες φορές κάποιο βουλωμένο φίλτρο. Βοηθά το να αλλάζετε και να καθαρίζετε το σύστημα ψύξης. Ένας ελαττωματικός συμπιεστής κλιματιστικού μπορεί να προκαλέσει εσωτερική τριβή. Επομένως, είναι πάντα πολύ σημαντικό να ξεπλένετε όλους τους σωλήνες του συστήματος ψύξης όταν αντικαθιστάτε οποιοδήποτε από τα εξαρτήματα του κλιματιστικού. Θραύσματα από τον παλιό συμπιεστή αέρα μπορούν να καταστρέψουν τον καινούριο πολύ γρήγορα. Η αντικατάσταση των διαφόρων μερών του συστήματος ψύξης είναι σχετικά εύκολη.
Για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και για λόγους ασφαλείας πρέπει να αδειάζετε ολόκληρο το σύστημα ψύξης από υπολείμματα ψυκτικού υγρού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για οχήματα που κατασκευάστηκαν πριν από το 2011. Για μία πολύ μικρή χρονική περίοδο, στα αυτοκίνητα χρησιμοποιείτο ένα ψυκτικό μέσο με την ονομασία R134a, το οποίο όταν έρχεται σε επαφή με το Οξυγόνο δημιουργεί ένα πολύ δραστικό οξύ. Και αυτοκίνητα όμως που έχουν κατασκευαστεί μετά το 2011, μπορεί να έχουν επίσης αυτό το ψυκτικό μέσο, αφού θα μπορούσε να το έχει προσθέσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, επειδή έχει εξαιρετική ψυκτική ικανότητα ενώ καταναλώνει λιγότερο καύσιμο από τα συμβατικά ψυκτικά μέσα. Συνεπώς, πρέπει πάντα να πηγαίνετε σε έναν ειδικό για το άδειασμα και το ξέπλυμα του συστήματος ψύξης, πριν δοκιμάσετε να κάνετε την αντικατάσταση των διαφόρων εξαρτημάτων μόνοι σας. Ο ιμάντας κίνησης είναι αντιθέτως μία εύκολη επισκευή. Ένα ενοχλητικό στρίγγλισμα υποδεικνύει ότι ο ιμάντας είναι έτοιμος να χαλάσει και μπορεί να αντικατασταθεί ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.

Τα πάντα για το σύστημα κλιματισμού σας στην Antallaktikaexpert

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε τα εξαρτήματα που χρειάζονται για την επισκευή του συστήματος εσωτερικής ψύξης του αυτοκινήτου σας. Ειδικά η γκάμα των ακριβών εξαρτημάτων είναι πολύ μεγάλη: εκτός από τα αυθεντικά προϊόντα των κατασκευαστών, προσφέρουμε επίσης σημαντικά οικονομικότερα εναλλακτικά προϊόντα που είναι εξίσου αποδοτικά όσο τα αυθεντικά. Στηριζόμαστε σε αξιόπιστους συνεργάτες που μας έχουν πείσει προσωπικά για την ποιότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων τους. Εκτός από υψηλής ποιότητας συμπιεστές, διαθέτουμε επίσης στεγνωτήρες, φίλτρα, ιμάντες, καθώς και κάθε άλλο εξάρτημα που παίζει κάποιο ρόλο στο σύστημα ψύξης του οχήματος. Η γκάμα των προϊόντων μας είναι επίσης ιδανική για παλαιότερα μοντέλα, για τα οποία η επισκευή με αυθεντικά ανταλλακτικά δε θα ήταν οικονομικά συνετή. Με τις προσφορές μας στα εξαρτήματα του κλιματισμού κανένας οδηγός δε θα χρειαστεί να μείνει ποτέ χωρίς την άνεση που προσφέρει ένα αναζωογονητικό σύστημα ψύξης στο όχημά του.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ προϊόντα στην κατηγορία Κλιματισμός