0

0.00

#

Εναιώρημα ανταλλακτικά αυτοκινήτων για όλες τις μάρκες

Επιλέξτε το αυτοκίνητό σας

Κατάλογος ανταλλακτικών Εναιώρημα κορυφαίας ποιότητας

Επώνυμοι κατασκευαστές Εναιώρημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων

  • BILSTEIN

Εναιώρημα – Πληροφορίες για τη λειτουργία, την επισκευή και την αντικατάσταση

Η ανάρτηση ενός αυτοκινήτου χρησιμοποιείται για να κρατά το αυτοκίνητο διαχειρίσιμο και άνετο σε κάθε έδαφος ή επιθυμητή διαδρομή. Η ανάρτηση ελέγχει την πάνω και κάτω κίνηση των τροχών. Για αυτό το λόγο, το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί διαφορετικά συστήματα.

Οι διάφοροι τύποι ανάρτησης

Στα περισσότερα οχήματα η ανάρτηση αποτελείται από ένα μεγάλο ελικοειδές ελατήριο και ένα αμορτισέρ. Το αμορτισέρ τοποθετείται είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά από το ελικοειδές ελατήριο. Σχεδιασμένο σαν γόνατο, το ελατήριο και το αμορτισέρ σχηματίζουν ένα μεμονωμένο, ξεχωριστό εξάρτημα, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί σαν ένα κομμάτι. Κατά κανόνα, το αμορτισέρ περνάει μέσα από το ελικοειδές ελατήριο. Ένα γόνατο McPherson αποτελείται επίσης από μία μονάδα αμορτισέρ – ελατηρίου. Σε αυτό όμως, το γόνατο και το αμορτισέρ τοποθετούνται δίπλα δίπλα. Η πίεση του ελατηρίου ενεργεί σε μία ξεχωριστή πλάκα η οποία είναι μόνιμα κολλημένη στο γόνατο. Τα γόνατα McPherson χρησιμοποιούνται συνήθως για τον πίσω άξονα και είναι ιδιαιτέρως εύκολα να συντηρηθούν και να αντικατασταθούν. Συχνά, τα αμορτισέρ στον εμπρόσθιο άξονα και τα αμορτισέρ στον οπίσθιο άξονα έχουν διαφορετική κατασκευή όσον αφορά το ελατήριο. Κάποιες φορές μπορεί κανείς να δει σε μικρά φορτηγά/βαν, για παράδειγμα, οι πίσω άξονες του οχήματος να έχουν ακόμα και ελατήρια πολλαπλών ελασμάτων. Αυτά αποτελούνται από μία συστοιχία λεπτών μεταλλικών φύλλων που γλιστρούν, τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο. Τα αμορτισέρ είναι γεμάτοι με αέριο, λάδι ή ένα συνδυασμό και των δύο. Στα αμορτισέρ που είναι γεμάτα με αέριο, το έμβολο του αμορτισέρ συμπιέζει ένα αέριο το οποίο δημιουργεί αυξημένη πίεση και αυξημένη αντίσταση. Έτσι αποτρέπεται η εισχώρηση του τροχού στα μηχανικά του όρια. Στα αμορτισέρ που είναι γεμάτα με λάδι, ένα ελαφρύ λάδι πιέζεται μέσω στενών καναλιών, και έτσι δημιουργείται το φαινόμενο της απόσβεσης.
Εναλλακτικά της χρήσης των αμορτισέρ, τα οχήματα υψηλών επιδόσεων χρησιμοποιούν υδροπνευματικά συστήματα. Αυτά είναι σταθερά τοποθετημένα πάνω στο όχημα. Εξαιτίας του πολύ μεγαλύτερου όγκου συμπιεσμένου αέρα και λαδιού, το φαινόμενο της αναπήδησης σε ένα υδροπνευματικό σύστημα ανάρτησης είναι αισθητά μεγαλύτερο από όταν χρησιμοποιούνται αμορτισέρ.

Εντοπισμός και επισκευή ζημιάς

Μία κατεστραμμένη ανάρτηση γίνεται αισθητή εξαιτίας της σημαντικά υποβαθμισμένης οδηγικής συμπεριφοράς. Τα λάστιχα στριγκλίζουν ακόμα και κάτω από φυσιολογικές συνθήκες οδήγησης, το όχημα ταλαντεύεται ενοχλητικά, το κράτημα μειώνεται αισθητά. Ακόμα και μια διαδρομή σε ανώμαλο οδόστρωμα μπορεί να υποδείξει μια ελαττωματική ανάρτηση. Την ελαττωματική ανάρτηση την ελέγχει κανείς σπρώχνοντας με δύναμη το όχημα προς τα κάτω όταν αυτό είναι σταθμευμένο. Εάν το όχημα αναπηδήσει έντονα 2-3 φορές, τότε το αμορτισέρ είναι ελαττωματικό. Τα αμορτισέρ που είναι γεμάτα με λάδι, μπορεί επίσης να παραγάγουν έναν ήχο σαν γουργουρητό. Ένα αμορτισέρ έχει ξεκινήσει να φθείρεται μπορεί να εντοπιστεί αν το κοιτάξουμε από κοντά όσο το όχημα είναι σταθερό. Εάν υπάρχει διαρροή λαδιού, τότε οι σφραγίσεις έχουν σπάσει. Τα αμορτισέρ δεν επισκευάζονται και μπορούν μόνο να αντικατασταθούν. Τα ελατήρια ενός οχήματος είναι συνήθως πολύ ανθεκτικά. Παρόλα αυτά όταν αντικαθίστανται τα αμορτισέρ, τα ελατήρια πρέπει τουλάχιστον να ελέγχονται. Εάν εντοπιστούν έντονη σκουριά ή ραγίσματα, τότε πρέπει και αυτά να αντικατασταθούν. Ένα σπασμένο ελατήριο κατά τη διάρκεια της οδήγησης έχει στις περισσότερες περιπτώσεις καταστροφικά αποτελέσματα.
Για να γίνει η αντικατάσταση του αμορτισέρ, χρειάζεται ένα εργαλείο που ονομάζεται συμπιεστής ελατηρίου. Αυτό το εργαλείο είναι διαθεσιμό σε οικονομική τιμή και εξασφαλίζει μία αξιόπιστη επισκευή της ανάρτησης. Πρέπει να αποφεύγονται ερασιτεχνικές προσπάθειες με τη χρήση ιμάντων πίεσης ή άλλων ακατάλληλων εργαλείων. Ένα ελατήριο που εκτονώνεται απότομα αποτελεί μεγάλο παράγοντα κινδύνου.
Να αντικαθιστάτε τα γόνατα της ανάρτησης ανά ζεύγη άξονα, το ιδανικό θα ήταν να αντικαθίστανται σε ολόκληρο το αυτοκίνητο. Τα στηρίγματα των ελατηρίων και τα αμορτισέρ μπορούν να αγοραστούν πολύ φθηνά στην antallaktikaexpert.gr. Επίσης το ηλεκτρονικό μας κατάστημα έχει πάντα ενδιαφέρουσες ειδικές προσφορές.

Άριστη ποιότητα για την επισκευή και τη ρύθμιση

Όλα τα εξαρτήματα ανάρτησης στον ηλεκτρονικό κατάλογο είναι εγκεκριμένα και συμμορφώνονται με τις αυστηρότερες απαιτήσεις ποιότητας. Οι αναρτήσεις είναι εγκεκριμένες για ρύθμιση, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δώσετε στο όχημά σας ένα πιο σπορ οδηγικό στυλ. Οι αναρτήσεις στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι φθηνά και υψηλής ποιότητας ανταλλακτικά, που συμμορφώνονται με τους κανόνες κυκλοφορίας για παλαιότερα αυτοκίνητα και επιτρέπουν την οπτική και τεχνική αναβάθμιση. Αυτό κάνει την Antallaktikaexpert.gr έναν από τους πιο δημοφιλείς εμπόρους για ερασιτέχνες, για επαγγελματικά συνεργεία, για ειδικούς στη βελτίωση αυτοκινήτων και για την βιομηχανία αγώνων αυτοκινήτων.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ προϊόντα στην κατηγορία Εναιώρημα